Son Dakika :
Home » , , , , » Türk heyetinin Kürt yönetiminden istedikleri

Türk heyetinin Kürt yönetiminden istedikleri

Gönderen: Unknown on 2 Mart 2012 Cuma | 19:10



PKK'ya karşı mücadelede Irak merkezi yönetimi yerine Kürt yönetimi muhatap alınacak.

"ERBİL DAHA ETKİN ROL OYNASIN"

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Büyükelçi Murat Özçelik ve beraberindeki heyet, Kuzey Irak’ta Bölgesel yönetim Başkanı Mesud Barzani ile bir araya geldi.

PKK ile mücadelede Erbil’in daha etkin rol üstlenmesini isteyen Türk heyeti, Barzani’den Irak’ta etnik ve mezhepsel çatışmaya karşı diyalog kapısını açık tutmasını da istedi.

Barzani’nin yanıtı “Gerekirse Iraklı siyasileri bir araya toplama girişimi başlatabiliriz” oldu.

TALEPLER:

İşte Türk heyetinin Kürt yönetiminden istedikleri:

* Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile sorunlar yaşıyoruz. Maliki, üçlü mekanizmada beklentilerimizi karşılamıyor. İstihbarat paylaşımında bundan sonra direkt sizinle ilişkiye geçelim. Muhatabımız siz olun.

* Türkiye’de aranan çok sayıda kişi başta Erbil olmak üzere Kuzey Irak’a kaçıyor. KCK operasyonlarından kaçanlar ve terör örgütünden ayrılanların hukuki durumunu çözmek zorundayız. Kuzey Irak Türkiye düşmanlarıyla doldu. Bunun önüne geçin.

* Sınır güvenliğini tek taraflı sağlamak yeterli sonuç vermiyor. Özellikle kaçakçılık olaylarının önlenmesi için sizin de önlem almanız gerekiyor. Sınır bölgelerinde Sınır Ticaret Merkezleri kurulsun.

BARZANİ'DEN YEŞİL IŞIK

Türkiye ile sorun yaşamak istemediklerini belirten Barzani taleplere yeşil ışık yaktı, sınır güvenliği konusunda Türk heyetine söz verdi.

BDP'YE UYARI

Geçen günlerde kendisini ziyaret eden BDP heyetine “şiddet dışı yöntemleri desteklemeyin” uyarısında bulunduğunu belirttiğini de aktaran Barzani, Türk yetkililere de hiçbir şiddet olayı desteklemeyeceklerini iletti. Barzani, “Sorunun çözümü konusunda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” dedi.
Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Olay Haberler

 
Copyright © 2012. Fiber Haber - Tüm Hakları Saklıdır
Powered by Blogger | Sitemap | Ping | Olay Haber | Spor