Son Dakika :
Home » , , » "Beni kullanın” demişti

"Beni kullanın” demişti

Gönderen: Unknown on 2 Mart 2012 Cuma | 19:06



15 Şubat 1999’da Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye getirilen Öcalan, yıllarca savaştığı devlete sıcak mesajlar vererek, “Annem de Türktü. İmkan verilirse devlete her türlü hizmete hazırım. Beni kullanın” demişti.

Diyarbakır Cezaevi’nde yatan Şemdin Sakık, Öcalan’ın kamuoyundan saklanan sorgu kayıtlarının çok daha şaşırtıcı ifadeler içerdiğini iddia etti.

Sakık, PKK’nın eski medya sorumlusu Şükrü Gülmüş’ün sahibi olduğu Serçavan sitesinde yayınlanan mektubunda Öcalan’ın, sorguda çözüldüğünü ve emrindeki teröristleri gammazladığını öne sürdü. Sakık, o dönemde Öcalan’ın sorgusuna katılan bir güvenlik görevlisinin, kaldığı cezaevinde kendisine yaptığı ziyarette, “Öcalan’ın kayıt altına aldığımız söz ve davranışlarını basına yansıtırsak, Türkiye’de ne kadar Kürt varsa onun yüzüne tükürür” dediğini aktardı.

Yakından tanıdığı Öcalan’ın verdiği ifadeye şaşırmadığını belirten Sakık, yetkililere 1991’de HEP’lilere 200 bin mark yardımda bulunduğunu söyleyen kişinin de Öcalan olduğunu ifade etti. Şemdin Sakık, ispiyonculukla suçladığı Öcalan’ın asıl derdinin Kürtlerin hakları olmadığını vurguladı.

“AÇIKLANIRSA ÖCALAN DİYE BİRİ KALMAZ”

Almanya’da yaşayan PKK’nın eski yöneticilerinden Şükrü Gülmüş de Akit’e yaptığı açıklamada, Öcalan’ın yıllardır Kürt halkına yalan söylediğini kaydetti. Kayıt altına alınan ifadelerinin ortaya çıkması halinde artık Öcalan diye birisinden bahsedilemeyeceğinin altını çizen Gülmüş, “Kürtlerin artık Öcalan’ın gerçek yüzünü görmesi lazım. Ancak onu hala kullanmak isteyen güçler kirli çamaşırlarının ortaya dökülmesini engelliyor. Çünkü şişirdikleri balonun patlayacağının farkındalar” dedi.

Abdullah Öcalan’ın yakalandığında günlerce Genelkurmay tarafından sorgulandığına, ancak o sorguya ilişkin en ufak bir ayrıntının dahi bilinmediğine dikkat çeken Gülmüş, “Genelkurmay’ın elinde dışarıya sızdırılmayan Öcalan kayıtları var. Hükümete karşı bile psikolojik harekat siteleri kuranların Öcalan’ın imajını zedeleyecek, onun foyasını ortaya çıkaracak delilleri gizlemesine bir anlam veremiyorum. Öcalan’ın sorgu kayıtların artık kamuoyuna açıklanması lazım. Kürtler o kayıtlarda Öcalan’ın neler söylediğini bilsin ki kimin ajan ve işbirlikçi olduğu netlik kazansın” şeklinde konuştu.


Kaynak: Yeni Akit
Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Olay Haberler

 
Copyright © 2012. Fiber Haber - Tüm Hakları Saklıdır
Powered by Blogger | Sitemap | Ping | Olay Haber | Spor