Son Dakika :

Başbakan'a Şükür Sorusu

Gönderen: Maykıl on 26 Şubat 2012 Pazar | 08:18



CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Ak Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür’ün, Başbakan’ın izni ve Meclis Sekreterliğinin sözlü onayı ile futbol yorumculuğu yaptığı yönündeki açıklamalarını Meclis gündemine taşıdı

Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi veren Kart, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in, Şükür’ün Meclis Başkanlığı’ndan izin almadığı yönünde açıklama yaptığını, Şükür’ün ise Meclis Sekreterliği’nden sözlü onay aldığı yönünde beyanda bulunarak, Başbakan’ı kastederek, “Beyefendiye sordum gerisi lafı güzaf?” yönünde konuştuğunu hatırlattı. Kart, “Ortaya çıkan beyanlar ve gelişmelerden sonra, olay daha da ciddiyet kazanmış ve tahkiki gereken pek çok soru söz konusu olmakla, bir kez daha iş bu soru önergesinin verilmesi zorunluluğu doğmuştur” diyerek şu sorulara yanıt istedi:

Başbakan olarak neden suskun kalıyorsunuz?

 Hakan Şükür’ün sizin onayınızı alarak bu anlaşmayı yaptığı yönündeki beyanları doğru mudur? Bu beyanı doğru ise, siz kendinizi TBMM’nin üstünde görerek mi böyle bir izni verdiniz? Sizin böyle bir yetkiniz söz konusu olabilir mi? Ya da size rağmen Hakan Şükür kendi başına veyahut başka odaklardan aldığı icazet üzerine mi bu programı yapmaktadır?

Milletvekili sorumluluğuyla bağdaşmayan, TBMM’nin saygınlığını ihlâl eden bu tabloya karşı herhangi bir müdahalede bulunmayacak mısınız?

İdari ve etik olarak üstünüze düşen görevi bundan böyle de yapmayacak mısınız?

İşlem yapılacak mı?

Kart, Çiçek’in yanıtlaması istemiyle de Meclis Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde Şükür’ün futbol yorumculuğu yapma noktasında TBMM Sekreterliği’nden sözlü görüş aldığı ve kendisine bir sorun olmadığının söylendiği yönündeki beyanını hatırlatarak, “TBMM Başkanı olarak, bu konuda size yazılı bir başvurunun olmadığı bilinmektedir. Hakan Şükür’ün, TBMM Genel Sekreterliği’nden sözlü görüş aldığı yönündeki beyanı doğru mudur? Bu yönde kendisine sözlü onay verilmiş ise; keyfi ve sorumsuz bir şekilde bu onayı verenler hakkında gerekli yasal ve idari işlemleri yapacak mısınız?” diye sordu.

Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Olay Haberler

 
Copyright © 2012. Fiber Haber - Tüm Hakları Saklıdır
Powered by Blogger | Sitemap | Ping | Olay Haber | Spor