Son Dakika :
Home » » Hastanın ölmesi herşeyin sonu değil!

Hastanın ölmesi herşeyin sonu değil!

Gönderen: Unknown on 2 Mart 2012 Cuma | 09:22



Prof. Dr. Ömer Özkan, ölümle sonuçlanan organ nakli operasyonuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu
Türkiye'nin ilk yüz naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, düzenlediği basın toplantısında organ nakliyle ilgili endişelere açıklık getirdi.
Hacettepe Üniversitesi çift kol ve çift bacak nakli yapılan Şevket Çavdar'ın ölümünün herkesi üzdüğünü söyleyen Özkan, ''Bir hastanın ölmesi çok önemli ama her şeyin sonu değil. Kalp nakli yapılan ilk hasta da öldü ama yapan kişi hala anılıyor. Onun sayesinde binlerce kişi hayat buldu'' dedi.
HACETTEPE'YE YÜKLENMEK YANLIŞ
Ölümle sonuçlanan operasyon sonrası Hacettepe Üniversitesi'ne yüklenmenin yanlış olduğunu dile getiren Özkan, "Bağışıklık olmayacağını bilselerdi yaparlar mıydı? Tabii ki hayır. Onlara da yüklenmeyelim. Hasta öldü tabi kötü ama bunlar yapılıyor, yapılacak" diye konuştu.
BAĞIŞLARDA ARTIŞ
Böyle bir durumla kendilerinin de karşılaşabileceğini dile getiren Özkan, her şeye rağmen organ bağışında artış olduğuna işaret etti.
Özkan şunları söyledi: "Geçen yıl organlarını bağışlamak için Akdeniz Üniversitesine başvuran gönüllü sayısı ayda ortalama 20 kişiydi. Geçen ay bu sayının 100'e yükseldiğini gördük. Bugün ise 'Tüm bedenimi bağışlıyorum' diyen insan sayısı 5. Bu çok önemli bir rakam."
Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Olay Haberler

 
Copyright © 2012. Fiber Haber - Tüm Hakları Saklıdır
Powered by Blogger | Sitemap | Ping | Olay Haber | Spor