Son Dakika :
Home » » Bu zam Türk vatandaşlığından çıkardı

Bu zam Türk vatandaşlığından çıkardı

Gönderen: Unknown on 2 Mart 2012 Cuma | 09:22



Dövizle askerlik bedelini 5 bin Euro'dan 10 bin Euro'ya çıkaran yeni uygulama Almanya'da Türk vatandaşlığından çıkışları artırdı
Geçen yılın sonlarında yürürlüğe giren ve dövizle askerlik bedelini 5 bin Euro'dan 10 bin Euro'ya çıkaran yeni uygulama Almanya'da Türk vatandaşlığından çıkışları artırdı.

Kaç vatandaşın bu uygulamadan dolayı Alman vatandaşlığına geçtiği konusunda kesin rakam verilmezken, Münih'te görevli Muavin Konsolos Selim Çukurkaya, Münih konsolosluğunda en çok yaptıkları ikinci işlemin vatandaşlıktan çıkış olduğunu söyledi. 2010 yılında 26 bin Türk, Alman vatandaşlığına geçti. Özellikle askerlik yaşındaki vatandaşlar 10 bin euroluk bedeli yüksek buluyor.
Selim Çukurkaya, yeni kanun öncesi Münih Konsolosluğu'nda günde iki ya da üç kişinin askerlik başvurusunda bulunduğunu, yasa çıkana kadarki geçiş döneminde konsolosluk binasının tıka basa dolduğunu ve mesai saatlerini uzattıklarını anlattı. Şimdi gençlerin Alman vatandaşlığını tercih ettiklerini ve 2,5 aydır askerlik için sadece 7-8 kişinin geldiğini belirtti. Kaç kişinin bu nedenden dolayı Alman vatandaşlığına geçtiği konusunda ise rakam vermenin mümkün olmadığını sözlerine ekleyen Çukurkaya, pasaport işlemlerinden sonra en çok yapılan işlemin vatandaşlıktan çıkış işlemleri olduğunu kaydetti.
"MEBLAĞ ÇOK YÜKSEK"
Askelik süresini 38 yaşına kadar ertelettiğini söyleyen 25 yaşındaki Ümit Gündüz, "Her an Alman vatandaşlığına geçebilirim. Bu meblağ çok yüksek. Askerlik sürem gelene kadar vaktim var, gelişmelere göre hareket edeceğim.'' dedi. Adının açıklanmasını istemeyen 35 yaşındaki bir makina mühendisi de dövizle askerlik bedelini çok yüksek bulduğunu ve bu sebeple Alman vatandaşlığına geçmeyi düşündüğünü söyledi.
Almanya'da 2010 yılında toplam 101 bin 570 kişi Alman vatandaşlığına geçerken bunların 26 bin 192'sini Türk vatandaşları oluşturdu. 2009 yılında 24 bin 647 Türk, Alman vatandaşlığına geçerken, Federal İstatistik Dairesi'nin yakın zamanda 2011 istatistiklerini de açıklaması bekleniyor.
Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Olay Haberler

 
Copyright © 2012. Fiber Haber - Tüm Hakları Saklıdır
Powered by Blogger | Sitemap | Ping | Olay Haber | Spor