Son Dakika :
Home » , , , , » Berlin'de aşırı sağcı saldırılar artıyor

Berlin'de aşırı sağcı saldırılar artıyor

Gönderen: Unknown on 2 Mart 2012 Cuma | 06:38



Irkçı saldırılara maruz kalan insanlara danışmanlık hizmeti veren "Reach Out" adlı kuruluş tarafından bugün Berlin'de yapılan açıklamada, geçen yıl Berlin'de 158 ırkçı saldırının kaydedildiği, bu rakamın 2010 yılına göre 49 daha fazla olduğu belirtildi.

"Reach Out" yetkililerinden Sabine Seyb, geçen yılki saldırılarda 229 kişinin, kökeni, dini ya da cinsel tercihinden dolayı aşırı sağcılar tarafından ya yaralandığını, ya kovalandığını ya da tehdit edildiğini, geçen yılki rakamın 2006 yılından bu yana en yüksek rakam olduğunu söyledi.

Seyb, bu rakamların polis tarafından kaydedilen rakamlar olduğuna da dikkat çekerek, asıl sayının çok daha yüksek olduğunu tahmin ettiklerini kaydetti.

"Reach Out" tarafından yapılan araştırmada, Berlin'in batısıyla doğu semtlerinde saldırıların sayısının eşit düzeyde olduğu, 77 saldırının sokakta 40 saldırının da otobüs ya da metroda gerçekleştiği belirtildi.

Araştırma sonuçlarında ayrıca, polis, ırkçı saldırıları tespit edemediği gerekçesiyle eleştirildi ve birçok ırkçı saldırının polis kayıtlarında adi suç olarak geçtiğine dikkat çekildi.

Berlin polisi de, "Reach Out"un araştırma sonuçlarını doğruladı. Polis sözcüsü Stefan Redlich, bu konuda yaptığı açıklamada, 2011 yılında aşırı sağcı saldırılarda belirgin bir artış kaydettiklerini belirterek, sadece eşcinsellere yönelik saldırılarda azalma olduğunu söyledi.

AA
Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Olay Haberler

 
Copyright © 2012. Fiber Haber - Tüm Hakları Saklıdır
Powered by Blogger | Sitemap | Ping | Olay Haber | Spor