Son Dakika :
Home » , , , , » '28 Şubat'ta Parayla Milletvekili Satın Alındı'

'28 Şubat'ta Parayla Milletvekili Satın Alındı'

Gönderen: Maykıl on 25 Şubat 2012 Cumartesi | 06:08



Doç. Dr. Savaş Genç'in sunuculuğunda gerçekleştirilen Büyüteç Programı 15. yılında 28 Şubat darbesini ele aldı. Programa katılan Has Parti Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, DSP Genel Başkanı Masum Türker ve 23. Dönem Milletvekili Ufuk Uras 28 Şubat'a ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Soruşturma sürecinde çok sayıda delil toplayacağımızı söyledikleri için kendilerine TSK içindeki cunta yapılanmasının hangi boyutlara uzandığına dair çok sayıda delil ulaştığını anlatan Malkoç, şunlar ısöyledi:

"16 Ocak itibariyle Ankara Cumhuriyet savcılığına 28 Şubat ile ilgili dilekçemizi verdik. Askerler 28 Şubat döneminde yüksek yargı organları ve Ankara Adliyesi'ndeki hakimleri Genelkurmay'da içtima etmişler, toplatmışlardı Ankara Özel Yetkili savcılığı bir süre önce o brifinge giden hakimlerin ismini ve baktığı dosyaları istemişti. Bugün savcılık MGK kararlarının yazımına katkıda bulunan sivillerin ifadesine başvurdu. Soruşturma sürecinde çok sayıda delil toplayacağımızı söylediğimiz için TSK içindeki cunta yapılanmasının hangi boyutlara uzandığına dair bize çok sayıda delil ulaştı. Batı Çalışma Grubu'ndan bir korgeneralin 'bilgi ihtiyacı' adı altında bütün kuvvet komutanlıklarına yazdığı bir talimat var elimizde. Talimat da şunlar yazıyor: Toplumdaki, her ildeki dernek, vakıf, sendika, üniversite yöneticilerinin kaydını bunun yanı sıra bütün valilerin, kaymakamların, hangi parti olursa olsun parti yöneticilerinin, yerel medyada olmak üzere medyanın ve tabii binlerce kişinin adını, adresini, görüşlerini bilmek istiyor. Genelkurmay Başkanlığı bunu ne yapacak! O dönemdeki Genelkurmayın ve Batı Çalışma Grubu'nun illegal örgütlenmesine ilişkin elimizde bin sayfanın üstünde bir belge var bunu bir CD'ye koyduk ve Cuma günü saat 11:00'de Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na vereceğiz. Ayrıca burada Refah Partisi'yle ilgili çeşitli haberler yapacaksınız deniyor bu andıçın büyükbabasıdır."

28 Şubat döneminde parayla milletvekili satın alındığını gördüklerini de anlatan Malkoç, Benim lojman komşum bir vekile, 1 milyon dolara yakın bir para ödeniyor ve vaad ettikleri 500 bin doları ödemedikleri için bu şahıs yakınıyor 'verdikleri sözü tutmadılar böyle ahlaksızlık mı olur' diye. Bu benim bizzat şahit olduğum bir olay. Doğru Yol Partisi'nin içerisinde bu süreçte dirayetli, haksızlıklara direnen milletvekilleri de vardı. Onları da değişik asker gruplar iyi niyetle alıyorlar, yarı şaka yarı ciddi korkutuyorlar, biz sizi şurada misafir edeceğiz geçmişte de Menderes'i, 12 Eylül'de Erbakan'ı, Demirel'i, Ecevit'i misafir ettiğimiz gibi. diyorlardı. Onlar da o etkiyle beraber meclise gelip 'aman ne olur hocaya söyleyin bu koalisyonu bitirelim' diyorlardı. Biz de 'korkmayın çekinmeyin bir şey olmaz olsa da sizi değil bizi alacaklar' diyorduk" şeklinde konuşuyor.

Program konuşmacılarından Ufuk Uras ise "Yurttaşı devşirilmesi gereken bir tür modern tebaa olarak gören zihniyetle hesaplaşa hesaplaşa bu günlere geldik, bunun da miladı şimdi yeni bir anayasa, yani herkesin diniyle, diliyle, kimliğiyle özgürce yaşayacağı bir yurttaş anayasası." şekilde değerlendirdi. Bütün otoriter rejimlerin toplumu kendi içerisinde eriteceği düşüncesini taşıyan Uras darbecilerin mahkemelerde sanık sıfatıyla bile yargılanmasını son derece önemli bir adım olarak değerlendiriyor.

Malkoç, dün sabah saatlerinde elindeki belgeleri Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na teslim etmişti.
Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Olay Haberler

 
Copyright © 2012. Fiber Haber - Tüm Hakları Saklıdır
Powered by Blogger | Sitemap | Ping | Olay Haber | Spor