Son Dakika :
Home » , , , , » Muhalifler Meşal Temo Güçleri’ni kurdu

Muhalifler Meşal Temo Güçleri’ni kurdu

Gönderen: Maykıl on 27 Şubat 2012 Pazartesi | 03:17



Meşal Temo Güçleri adlı birlik, PKK ve Beşşar Esad'ın askerlerine karşı mücadele edecek.

Baas rejiminin insanlık dışı müdahalelerine karşı çıkarak ordudan ayrılan ve Meşal Fazıl Temo’nun arkadaşlarının da olduğu bir grup asker, Suriye’nin Kürt bölgesinde bir araya gelerek güç gösterisinde bulundu. Meşal Temo Güçleri adıyla Suriye ordusuna karşı birlik kuran askerler, Temo’nun yol arkadaşı Temo Serheng Ahmed Cubas komutasında hareket edecek.

Beşşar Esad askerleri ile bölgeye yerleştirilen PKK gibi güçlere karşı savaşacağı belirtilen Meşal Temo Güçleri, orduya karşı savaşıp, halkı koruyacağını belirten bir görüntüyü video paylaşım sitelerine yükledi. Görüntüde Suriye ordusundan ayrılan Serheng Ahmed Cubas, ordudan neden ayrıldıklarını anlatıyor, Suriye halkını korumak için yemin ettiklerini dile getiriyor. Cubas, besmele çektikten sonra, “Zulme uğrayanlar için savaşma iznini dinimiz veriyor. Hiç şüphe yok ki Allah bize yardımcı olacak. Biz bu bölgede Meşal Temo Güçleri olarak ilan ediyoruz ki halkı koruyacağız. Biz Beşşar Esed ve güçlerine uyarıyoruz. Onlar her yerde ve her zaman kimseden alamadığı darbeyi bizden görecektir.” diyor. Cubas'ın konuşması, yanındaki arkadaşlarının tekbirinden sonra bitiyor.

Kamışlı'da yaşayan Geleceğin Hareketi Partisi'nin lideri Meşal Fazıl Temo, düzenlenen bir suikast sonucu öldürüldü. Temo, Suriye muhalefetine verdiği destekle biliniyordu. Temo’nun öldürülmesinden bir ay sonra bölgeye yerleşen PKK ise bölgenin en büyük aşiret liderlerinden Abdullah Bedro’nun evini basmış Bedro'nun ağır yaralanmış, 3 oğlunun ise öldürülmüştü. Saldırı sırasında PKK'nın üst düzey yöneticisi 'Xebat Derik' kod adlı Mahmut Muhammed ölmüştü.CİHAN
Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Olay Haberler

 
Copyright © 2012. Fiber Haber - Tüm Hakları Saklıdır
Powered by Blogger | Sitemap | Ping | Olay Haber | Spor