Son Dakika :
Home » , , , , » İmandan sonra en yüksek hakikat!

İmandan sonra en yüksek hakikat!

Gönderen: Maykıl on 26 Şubat 2012 Pazar | 00:50



Esma Sayın’ın kaleme aldığı ve Nesil Yayınlarından çıkan Anne Kucağı Namaz isimli eser değişik bakış açısına sahip olarak okuyucusuyla buluştu.

Namazdaki eylemlerin, sûre ve duaların anlamları, çağrışımları ve insan üzerinde bıraktığı etki ve öğretici yönü ele alınıyor eserde. Abdestten tekbire, kıyamdan sücuda, tahiyyatan selama, namazın her rüknünü bu çerçevede yorumlanıyor. Her sayfası ve bölümü zevkle ve heyecanla okunacak olan bu eser, namaz ibadetinin hikmet ve esrarına ilişkin, yeni bir bakış açısı kazandırıyor okurlarına.

Altı bölümden oluşan kitabın bölüm başlıkları, "Namaz Anne Kucağıdır, Namakdaki hareketler ne anlama geliyor, Namaz Duaları bize ne anlatıyor, Namaz sureleri bize ne anlatıyor, Resulullah'ın namaza verdiği ehemmiyet, çocuğun dünyasında namaz" isimlerini taşıyor.

Prof. Dr. Vecdi Akyüz, kitap için kaleme aldığı sunuç yazısında, "Her sayfasını, her bölümünü, zevkle ve heyacanla okuduğum bu eser, namaz ibadetlerinin hikmek ve esrarına ilişkin yeni bir bakış açısına, sürükleyici bir üsluba, namazdaki eylemlerin, sûre ve duaların anlamları, çağrışımları ve etkileri üstüne öğretici ve düşündürücü bir yöne sahip" diyor...

Yazar Esma Sayın'ın kitabı için yayınevi tanıtım metninde, "“Her sayfası ve bölümü zevkle ve heyecanla okunacak olan eser, namaz ibadetinin hikmet ve esrarına ilişkin, yeni bir bakış açısına, sürükleyici bir üsluba, namazdaki eylemlerin, sûre ve duaların anlamları, çağrışımları ve etkileri üstüne öğretici ve düşündürücü bir çalışma...” ifadesini kullanıyor ve şu açıklamayı yapıyor:

Kulluğun özü, ibadetin ruhu...

“İbadetlerin temel varoluş sebepleri, Âlemlerin Rabbine kulluğu en iyi şekilde göstermek ve Yüce Allah’ın emirlerine boyun eğmektir. Böyle olmakla birlikte, ibadetlerin ikincil maksatları olan etkileri ve hikmetleri; insanlar tarafından araştırılıp kavranmak istenmektedir” diyen Sayın bu eserinde de namazın bu hikmetini ve ehemmiyetini ön plana çıkarmaya çabalıyor. Bu bağlamda, yine namazın kocaman bir kalbi andırdığını ve bir hazine gibi keşfedilmeyi beklediğini, söyleyen Sayın, bu hazinenin nasıl keşfedileceğine dair ipuçları vermeyi de ihmal etmiyor.

Rabbimizin emrettiği en büyük ve en vazgeçilmez ibadet olan, namaz ibadetini hakkıyla ve eksiksiz yerine getirebilmek için şüphesiz ilk şart namazın önemini çok iyi özümsemek olacaktır. Bu eser sayesinde bu önemi kavrayacak ve namazı hakiki manada ruhunuzla hissedeceksiniz.

Peki, hem iman ağacının bir meyvesi, hem de bir çekirdek gibi İslam’ın bütün şartlarını içinde barındıran bu küllî ibadet, insan hayatının neresinde ve ne kadarlık kısmında yer alıyor? İşte bunun gibi pek çok sorunun cevabı bu eserde!

Namazın sırrını anlamak, hikmetini kavramak ve şevkle namaza sarılmak isteyenler için bir başucu kitabı niteliğinde..(Haber 7)
Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Olay Haberler

 
Copyright © 2012. Fiber Haber - Tüm Hakları Saklıdır
Powered by Blogger | Sitemap | Ping | Olay Haber | Spor