Son Dakika :
Home » , , , , , » Hapishaneler doldu taştı

Hapishaneler doldu taştı

Gönderen: Maykıl on 20 Şubat 2012 Pazartesi | 05:17

Adalet Bakanlığı'nın son verilerine göre cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü sayısı 131 bin 798'e ulaştı. 14 bini bulan kapasite eksiliğine karşı hükümet çare arıyor.

Birbiri ardına gelen operasyonlar ve tutuklamalar, cezaevlerindeki nüfusu da patlattı. Son bir yılda 8 bin 868 kişinin daha tutuklanmasıyla sıkıntının arttığı cezaevlerinde, 14 bin kişi kapasite fazlası görünüyor.

Demir parmaklıklar ardında tutulan insan sayısı 131 bin 317 kişiyle rekor rakama ulaştı. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nin son verilerine göre; Bayburt'un yaklaşık 77 bin, Tunceli'nin 85 bin, Ardahan'ın 107 bin, Kilis'in 124 bin nüfusu bulunuyor. Bu illeri aylar önce geçen cezaevi nüfusu, 132 binlik Gümüşhane'nin nüfusuna da ulaşmak üzere.

Verilere göre cezaevi nüfusu bir yıl içinde 8 bin 868 kişi birden arttı. Bu artışta özellikle Ocak ayındaki tutuklamalar da etkili oldu. Sadece 1-31 Ocak 2012 tarihleri arasında cezaevlerindeki mevcudun 2 bin 713 kişi arttığı kaydedildi.

KAPASİTE ZORLANIYOR
Tablonun dikkat çekici yönlerinden biri de, cezaevlerinin kapasitesi ile mahkum sayısının fazlalığı. Tüm ceza infaz kurumlarında kapasite 13 bin 798 kişi aşılmış durumda. Sıkıntının büyük kısmı ise kapalı ceza infaz kurumlarında yaşanıyor. Adalet Bakanlığı da, gelen şikayetler çerçevesinde düzenleme yapmaya çalışıyor.

HÜKÜMLÜLER TUTUKLULARI KATLADI
Geçen yıla kadar Balyoz, Ergenekon, Andıç, KCK gibi davalar nedeniyle birbiri ardına gelen tutuklamalar, cezaevlerindeki tutuklu sayısının, hükümlü sayısını geçmesine yol açmıştı. Aradan geçen süreçte tablo değişti. Yargılamaların da hızlanmasıyla birlikte hükümlülerin toplamı 76 bini buldu. Cezaevlerinde 37 bine yakın tutuklu, 18 bin 540 da hükmen tutuklu bulunuyor.
Bu rakamlara karşın, 'terör' ve 'çıkar amaçlı suç örgütü mensubu' tutukluların sayısı ise hükümlüleri geçiyor.
Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Olay Haberler

 
Copyright © 2012. Fiber Haber - Tüm Hakları Saklıdır
Powered by Blogger | Sitemap | Ping | Olay Haber | Spor