Son Dakika :
Home » , , , , , , , , » Bülent Arınç'ın Hayran Kaldığı Dizi!

Bülent Arınç'ın Hayran Kaldığı Dizi!

Gönderen: Unknown on 28 Şubat 2012 Salı | 17:36



Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT-ŞEŞ dizisi Mem u Zin’in tanıtımıyla ilgili resepsiyona katıldı, ertesi gün de dizi hakkındaki duygu ve düşüncelerini Twitter’dan takipçileriyle paylaştı. "Dizi büyük Kürt düşünür ve mutasavvıf Ahmed-i Hani’nin aynı adlı eserinden günümüze uyarlanmış müthiş bir aşk hikâyesi" diyen Arınç, eserin Kerem ile Aslı, Ferhat ile Şirin ve Leyla ile Mecnun ile eşdeğer şiirsel bir aşk hikâyesi olduğunu vurguladı.

Arınç, "Bu hikâyenin dizi haline getirilmesi birçok açıdan önemlidir. Öncelikle Ahmed-i Hani gibi bir büyük düşünce adamının klasik haline gelmiş bu eserini günümüze taşımak açısından. Ayrıca Kürtçe yazılmış bir eseri ilk kez Kürtçe olarak ekrana taşımak açısından son derece önemlidir"

Bir de üç yıl önce büyük bir tabuyu yıkarak kurulan TRT ŞEŞ’in ilk dizisi olması açısından son derece önemli bir çalışma yapıldığını belirten Bülent Arınç, şöyle devam etti:

"Eserin klasik bir eser oluşu, anlatımdaki edebi derinlik işin başlangıcında dizinin yapımcılarını biraz endişelendirmiş. Ancak dün akşam ilk bölümünü izlediğimiz dizi tek kelime ile muhteşem olmuş. Çekimlerin kalitesi, klasik eserin günümüze uyarlaması, oyuncuların performansı daha dizinin ilk dakikalarında bizleri ekrana kilitledi. Ben çok beğendim. Dün akşam diziyi izleyen Kürt kökenli aydın, sanatçı ve siyasetçi de dizide kullanılan lehçenin herkes tarafından kolaylıkla anlaşılabileceğini belirttiler. Umarım bu ilk çalışma yeni projelerin de kapısını aralar. Ben emeği geçen başta diziyi bizlerle buluşturan sanatçı dostlarım olmak üzere TRT Kurumunu yürekten kutluyorum. İnşallah yıllarca ilim ve kültür dünyamıza büyük ışık tutan Mem-u Zin’in Gölgesinde millet olarak sonsuza kadar huzur ve kardeşlik içinde birlik ve beraberliğimizi sürdürürüz."


Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Olay Haberler

 
Copyright © 2012. Fiber Haber - Tüm Hakları Saklıdır
Powered by Blogger | Sitemap | Ping | Olay Haber | Spor