Son Dakika :
Home » , » KESK'li kadınlar 8 Mart'ta iş bırakıyor

KESK'li kadınlar 8 Mart'ta iş bırakıyor

Gönderen: Unknown on 1 Mart 2012 Perşembe | 08:29



Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne az bir süre kala KCK soruşturması kapsamında Konfederasyona düzenlenen operasyonlarla 15 kadın üye ve yöneticinin gözaltına alınması ilk somut adımı atacağını açıkladı. KESK Kadın Birimi tarafından KESK Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısıyla KESK’in 8 Mart sürecine ilişkin uygulamaya geçireceği program açıklandı. KESK Kadın Birimi’nden Bergüzar Sazak toplantıda yaptığı açıklamada, “Biz kamu emekçisi kadınlar, kamu hizmetlerinin özelleştirildiği, esnek-kuralsız, güvencesiz, performansa dayalı çalışmanın yaygınlaştığı, iş yükümüzün her geçen gün arttığı bir ortamda, torba yasa, SSGSS ve KHK’lar ile düşük ücretle çalışmaya zorlanmakta ve işsizliğe mahkûm edilmek istenmekteyiz. Kadın olduğumuz için çalıştığımız işyerlerinde bir taraftan yükselme ve terfilerde ayrımcılığa maruz kalırken diğer taraftan tacize, şiddete ve mobbinge uğramaktayız. Bütün bunların yanında, sosyal devletin sorumluluğu olan ve toplumsallaşması gereken ev işleri, çocuk, yaşlı ve hasta bakımı vb. sadece kadınların yapması gereken işler haline gelmiş durumdadır. AKP Hükümetinin bir yanı ile piyasacı diğer yanı ile muhafazakâr politikaları biz kadınları toplumsal yaşamdan dışlayarak eve hapsetmeyi hedeflemektedir” dedi.

KADIN CİNAYETLERİ YÜZDE BİN 400 ARTTI

Kadın cinayetlerinin son beş yılda yüzde bin 400 arttığını ifade eden Sazak, bu cinayetlerin faillerinin yargı eli ile tahrik adı altında indirimlerle serbest bırakmasının kadınları öldürenleri cesaretlendirdiğini söyledi.

Hükümetin ürettiği tüm politikalar ve buna bağlı olarak çıkarılan yasaların tamamının fikri alt yapısını “kadın erkek eşit değildir ve kadının asıl yeri aile içidir, evidir” anlayışının oluşturduğunu savunan Sazak, “Son olarak Kadın adının bakanlıktan kaldırılarak yerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kurulması aynı yaklaşımın sonucudur” dedi.

8 MART RESMİ TATİL OLSUN

Bugün Rusya, Çin, Uganda, Zambiya, Moldovya ve Tacikistan’ın da aralarında bulunduğu 21 ülkede 8 Mart’ın resmi tatil olduğunu söyleyen Sazak, Türkiye’de de 8 Mart’ın resmi tatil yapılmasını istedi.

Bu amaçla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne ilişkin izleyecekleri programı da açıklayan Sazak, 29 Şubat Çarşamba günü tüm illerde “8 Mart Resmi Tatil İlan Edilsin" talebiyle basın açıklamaları yapacaklarını duyurdu.

2 Mart Cuma günü ise “kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri ve tutuklamalara” karşı tepkilerini göstermek için meşaleli yürüyüşler ve kitlesel basın açıklamaları yapacaklarını söyleyen Sazak şunları kaydetti:

“-6 Mart Salı günü, cezaevlerindeki KESK'li kadın tutuklularla dayanışma, baskı ve tutuklamaların son bulması için, cezaevleri önünde basın açıklamaları yapılacak, üzerlerinde dayanışma ve özgürlük mesajlarımızın yazılı olduğu balonlar uçurulacak.

-8 Mart Perşembe günü, resmi tatil talebimizi de fiilen hayata geçirmek için hizmet üretmeyerek sokaklara, alanlara çıkacağız. Kadınların Birlik Mücadele Ve Dayanışma Günü 8 Mart’ı anlamına uygun coşku ve kitlesellikle kutlayacağız.

-10 Mart Cumartesi günü, KESK Kadın Sekreterliği, bağlı sendikalarımızın kadın sekreterleri, kadın birimi ve İzmir şubelerimizden kadın üyelerimiz ile birlikte, dayanışma amacıyla direnişteki Billur Tuz işçilerini ziyaret edeceğiz.”

ANKA
Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Olay Haberler

 
Copyright © 2012. Fiber Haber - Tüm Hakları Saklıdır
Powered by Blogger | Sitemap | Ping | Olay Haber | Spor