Son Dakika :
Home » » İran'a insansız uçak sattı!

İran'a insansız uçak sattı!

Gönderen: Unknown on 2 Mart 2012 Cuma | 09:45



ABD'de bir Avusturyalı ile sahibi olduğu şirket, İran'a insansız uçak ve askeri teknoloji ihracatı yapmaktan dava açıldı.
ABD'de federal büyük jüri, Avustralyalı David Levick hakkında yanlış bildirimde bulunarak İran'a askeri teknoloji ihracatı yaptığı gerekçesiyle dava açılmasına karar verdi.
ABD'nin Washington kentinde açıklanan kararda, David Levick ile sahibi bulunduğu ICM Components Inc. adlı şirketin, İran'a insansız hava araçları, torpil ve diğer askeri teknoloji aksamları ihraç ettiği iddia edildi.
'SUÇLAMAYI YENİ ÖĞRENDİM'
ABD mahkemesinin İran'a askeri teknoloji satmakla suçladığı David Levick, böyle bir suçlamayı dava açılma kararı verildikten sonra öğrendiğini söyledi. Levick, "Hakkımda dava açıldığını yeni öğrendim, ayrıntıları öğrenmeden bir açıklama yapmak istemiyorum" dedi.
İddia makamı, genellikle Avustralya'da yaşayan ve hala bu ülkede bulunduğu sanılan Levick'in Avustralya'daki şirketi aracılığıyla Mart 2007'den itibaren 2 yılı aşkın süre İran'a askeri teknolojide kullanılan aksamları ihraç ettiğini ileri sürüyor.
ABD'Lİ YETKİLİLERİ KANDIRDI
Dava dilekçesinde Levick ile şirketinin, İran'ı temsil eden bir şirketin uçak imalatında kullanılacak aksam siparişlerini, ABD'nin Florida eyaletindeki bir aracı şirket vasıtasıyla bu parçaların hangi amaçla kullanılacağını gizleyerek ABD'deki imalatçılardan temin ettiği ileri sürüldü.
Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Olay Haberler

 
Copyright © 2012. Fiber Haber - Tüm Hakları Saklıdır
Powered by Blogger | Sitemap | Ping | Olay Haber | Spor