Son Dakika :
Home » , , » Halk oyunu ekibinden 4 birincilik

Halk oyunu ekibinden 4 birincilik

Gönderen: Unknown on 1 Mart 2012 Perşembe | 08:18



Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Sivas Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte Kulüplerarası Halk Oyunları Yarışması düzenlendi. 4 Eylül Spor Salonu'nda gerçekleştirilen yarışmalara 4 Eylül Belediyespor Kulübü, Yüceyurt Gençlikspor Kulübü, Gençlikspor Kulübü ile Yıldızeli Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü katıldı.

Geleneksel düzenlemesiz ve geleneksel düzenlemeli dallarında küçükler, yıldızlar ve büyükler kategorilerinde yapılan yarışmalarda 4 Eylül Belediyespor Kulübü 4 birincilik aldı. Yarışma sonrasında düzenlemesiz dalda 4 Eylül Belediyespor Kulübü miniklerde ve büyüklerde birinci oldu. Yıldızlarda ve Gençlerde Yüceyurtspor Kulübü birinciliği kazandı.

Düzenlemeli dalda ise yıldızlarda ve büyüklerde 4 Eylül Belediyespor Kulübü birinciliği kazanarak 4 birincilik aldı. Halk Oyunları yarışmaları sonrasında başarılı olarak birinciliği kazanan takımlara kupa verildi.

Koreografi Sorumlusu Özcan Keskin'in yaptığı açıklamada, örf ve adetlerden vazgeçmeyeceklerini söyleyerek, düzenlenen projenin çağdaşlaşmak üzere olan halk oyunlarının gereksimi olduğu Sivas'ın da bu akıma katılması gerektiğini belirtti.
İHA
Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Olay Haberler

 
Copyright © 2012. Fiber Haber - Tüm Hakları Saklıdır
Powered by Blogger | Sitemap | Ping | Olay Haber | Spor