Son Dakika :
Home » » Adalet Bakanı:"Başka görevlere atadık"

Adalet Bakanı:"Başka görevlere atadık"

Gönderen: Unknown on 2 Mart 2012 Cuma | 19:47



Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Adana’nın Pozantı ilçesindeki 282 kişi kapasiteli Pozantı M Tipi Çocuk Cezaevi’ndeki tutuklular arasında bulunan 7 çocuğun, yaşadıkları tecavüz, taciz ve işkenceyi el yazılarıyla yazıp İnsan Hakları Derneği Mersin Şubesi’ne vermesiyle ortaya çıkan olayla ilgili açıklama yaptı.

YÖNETİCİLER BAŞKA GÖREVLERE ATANDI

Ergin 'Çocuklarımız Sincan Cezaevi'ne nakledilecektir. Çocuklarımız en kısa sürede birer kişilik odalara nakil edilecektir. İddialar gündeme gelir gelmez soruşturma açılmıştır. Olayla ilgili en ufak bir karanlık nokta kalmayacaktır. Buradaki müdürleri alıp başka yere sevk ediyoruz. 4 Personel ile ilgili idari tedbir işlemi başlatılıyor. İnceleme ve soruşturmaların gidişatına göre ilave tedbirler olursa onlar da sizinle paylaşılacaktır. Pozantı'da bulunan tüm çocuklar için nakil kararı alınmış durumda ve yeni infaz kurumuna getirilecekler. Rehabilitasyon çalışmalarına hız verilecek. Onun dışında idari tedbirlerimiz de bugünden itibaren işlemeye başlamıştır.

Çok ciddi şekilde olayın üzerine gidiyoruz. Bu konuya ilişkin daha önceki beyanlarda, adli soruşturma aşamasında dile getirilmeyen bir takım beyanların ortaya çıkmasına dönük bizim kontrollerimizin verdiği ön bilgi var. Tamamen konunun huzura kavuşması açısından bu durumu gözden geçireceğiz. Daha net birşeyi söyleme şansına sahip değilim. Bu konuda tüm iddiaların araştırılacağı, hiçbir iddia ve ithamın gölgede kalmayacağı noktaya ulaşıncaya kadar çalışmalarımız sürecek. En ufak bir ihmali hoş görme durumunda değiliz. Tutuklular arasında suç oluşturacak bir fiil varsa gereği yerine getirilecektir.

Bu kararların alınabilmesi için orada bir çalışmanın yapılmasına ihtiyaç vardı. Şu yada bu şekilde bir sorumluluk çıkar yada çıkmaz. Bu kadar olayın gündeme gelmesi durumunda o çocukların orada kalmasının doğru olmadığından dolayı böyle bir karar alındı. Bundan sonraki gelişmelere göre yeni tedbirler alınabilir. Süreci birlikte takip edeceğiz. 1 Hafta içinde nakillerin gerçekleştirilmesi planlanmış durumdadır.

Hem savcılığın yaptığı adli soruşturma hem de disiplin soruşturması sürecinde ihmal varsa gereği mutlaka yapılacaktır. Bizim bölgedeki elemanlarımızın çalışmalarının bitmesini bekliyoruz. Bu çalışma bitince ayrıca değerlendirmemiz olacaktır. Bugünkü alınan kararlarla Ankara'ya gönderilen bir idari tedbir kararı vardır.

Burada kalan çocukların büyük bir kısmı Mersin Adana, Osmaniye civarında tutuklanan çocuklar. Dolayısıyla aliesinin kaldığı yere yakın değiller. Türkiye'deki bu şekildeki tesisler fazla değil. Şuana kadar 205 cezaevi kapatıldı. Bunun yerine sosyal donatısı ile beraber kampus cezaevleri inşa edildi. Çocuk Ceza İnfaz Kurumu olarak Kayseri, Diyarbakır, Tarsus ve Çorlu projeleri yapılıyor. Bu yapım işleri ile beraber Türkiye'deki tüm tutuklu çocuklarımız buralarda barındırılıyor olacak' dedi.
Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Olay Haberler

 
Copyright © 2012. Fiber Haber - Tüm Hakları Saklıdır
Powered by Blogger | Sitemap | Ping | Olay Haber | Spor