Son Dakika :
Home » , , , » Suriye'nin kara listesi

Suriye'nin kara listesi

Gönderen: Maykıl on 25 Şubat 2012 Cumartesi | 07:12



BM İnsan Hakları Konseyi, Suriye’de yönetim karşıtı protestolarda güvenlik güçlerinin işlediği insanlık suçlarından haklarında soruşturma başlatılabilecek kişilerin gizli listesini hazırladı. BM’nin Suriye için atadığı Bağımsız Uluslararası Soruşturma Komisyonu’nca hazırlanan rapordaki listenin başında Devlet Başkanı Beşar Esad’ın da isminin yer aldığı öne sürülüyor.

EN AZ 500 ÇOCUK ÖLDÜ 

Raporda, geçen mart ayında başlayan ayaklanmalardaki şiddet olaylarında binlerce kişinin öldüğü, Suriye’de ölenlerin en az 500’ünün çocuk olduğu belirtiliyor. raporda, işadamlarının hükümet yanlısı milislerin toplanması ve silahlanmasına nasıl yardımcı olduğunun ayrıntılarından da söz ediliyor.

BAZI MUHALİFLER DE LİSTEDE 

Komisyon Başkanı, insan hakları ihlallerinde bulunduğu bariz olan bazı silahlı muhalif hücrelerin de listede yer aldığını belirtirken, bunların Şam yönetiminin işlediği suçlarla mukayese edilemeyeceği görüşü dile getirdi. Komisyonun, listeyi mühürlü bir zarfla, BM insan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay’e ilettiği kaydedildi. Raporda suçu işleyenlerin kim tarafından yargılanacağı belirtilmedi, ancak Pillay daha önce ihlallerin Uluslararası Ceza mahkemesi’nce incelenebileceğini söylemişti.

GAZETECİNİN YARDIM ÇIĞLIĞI

Öte yandan Suriye’nin Humus kentinde, Sunday Times muhabiri Marie Colvin ve foto muhabiri Remi Ochlik’in öldüğü saldırıda, bacağından yaralanan Fransız gazeteci Edith Bouvier, video paylaşım sitesi Youtube’da yayınlattığı bir videoyla dünyadan yardım istedi. Halen Humus’ta güvenli bir evde kaldığı belirtilen Bouvier video kaydında, “bir an önce ameliyat edilmesi gerektiğini ve en kısa sürede Lübnan’a gitmek istediğini” belirtti.
Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Olay Haberler

 
Copyright © 2012. Fiber Haber - Tüm Hakları Saklıdır
Powered by Blogger | Sitemap | Ping | Olay Haber | Spor