Son Dakika :

Savcıların hedefi doğrudan Başbakan

Gönderen: Maykıl on 16 Şubat 2012 Perşembe | 00:23

Habertürk ekranlarında Balçiçek İlter'in sorularını yanıtlayan Avni Özgürel, MİT depremine dönük iddialı yorumlarına devam etti: Hedef doğrudan Başbakan'dı...

Gündemi sallayan MİT krizine dair iddialı yorumlarıyla dikkat çeken Radikal yazarı Avni Özgürel, Habertürk ekranlarında Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı.

'HEDEF DOĞRUDAN BAŞBAKAN' DEDİ İSRAİL'İ İŞARET ETTİ

Savcılığın MİT vatana ihanetle suçladığını ve doğrudan doğruya Başbakan Erdoğan'ı hedef aldığını söyleyen Özgürel yargının siyasi iradenin politikalarını sorguladığını savundu. Teşkilatın başına Hakan Fidan'ın geçmesiyle İsrail cephesinden yansıyan rahatsızlığı hatırlatan Avni Özgürel o noktadan sonra MİT'i hedef alan bazı kampanyaların başladığını söyledi. Mavi Marmara olayından sonra Fidan'ın hedef alan eleştirilerin yapıldığını kaydeden Özgürel, Uludere sonrasında da MİT temalı bir kampanya başlatıldığını vuguladı. Hakan Fidan'ı hedef alan bir çok operasyonel haberin basında yer bulduğunu savunan Özgürel 'Bütün bu tablo üstüne bu soruşturma başladı' dedi. Radikal yazarı 'bu soruşturmayı açanlar ne yaptıklarının çok iyi farkındalar. Bir savcı veya emniyet müdürü bazı odaklara güvenmese böyle bir şey yapamaz" diyerek Özgürel şöyle devam etti:

"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına haber bile vermeden yangından mal kaçırır gibi şüpheli olarak ifadeye çağırıyorsunuz. Sonra da iddialara konu olan bütün belgeleri basına dağıtıyorsunuz. Bu görmezden gelinir bir şey değil. İşin özeti budur." 

SAVCILAR MİT'İ HUKUK SİSTEMİNİN KENARINA KOYDU

Özgürel, hükümetin MİT mensuplarını koruma altına alan özel düzenlemesini eleştirirken sorumluluğu savcılara bıraktı. Savcıların MİT'i hukuk sisteminin kenarına koyduğunu belirten Özgürel "Savcı kaş yapmak isterken göz yardı, MİT'i hukuk sisteminin kenarına koydular bu tavırlarıyla" dedi.
Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Olay Haberler

 
Copyright © 2012. Fiber Haber - Tüm Hakları Saklıdır
Powered by Blogger | Sitemap | Ping | Olay Haber | Spor