Son Dakika :
Home » , » Kıyafetler hediye paketi gibi

Kıyafetler hediye paketi gibi

Gönderen: Maykıl on 26 Şubat 2012 Pazar | 01:50



Bir yıl saç bandı olarak görüyorsunuz, bir yıl kemerlerin ayrılmaz parçası. 2012 ilkbahar-yaz sezonu da fiyonklarla dolu.Hanım hanımcık giyinmenin artık moda olduğunu bilmeyen kalmadı. Etekler, zarif ceketler, makrome hırkalar, dantel elbiseler zarafet arayanların beklentilerine cevap vermeye çoktan hazır. Kışın fazlasıyla kendine yer bulan maskülen stiller yazın bir nebze geri planda kalıyor. Erkeksi aksesuar ve modeller yerini 40'lı, 50'li yıllara gönderme yapan zarif detaylara bırakıyor. Durum böyle olunca fiyonklar kendine iyi bir yer ediniyor tasarımlarda.

Son birkaç sezondur onları abartılı saç bantlarında, eldivenlerde gördük. Özellikle Valentino'nun üzeri büyük fiyonklu deri eldivenleri geçtiğimiz kış oldukça gündemdeydi. Saç bantları ise fiyonk topuzlara dönüşerek yeni bir form kazanmıştı. Bu yaz da fiyonklar ayakkabıdan çantaya, mücevherden davet kıyafetine yepyeni modelleriyle vitrinlerde. Kış sezonunda babamızdan kalma mantolara benzeyen erkeksi ve emanet gibi duran tasarımlara imza atan Stella McCartney, bu sefer şaşırtıyor ve minik fiyonklarla bezenmiş beyaz bir elbise ile kendinden söz ettiriyor. Üzerine fiyonklar dikilerek hazırladığı uzun beyaz elbise şimdiden moda dergilerinin kapaklarındaki yerini aldı ve fiyonk akımının yegane görseli oldu.

Takılar da fiyonklara özendi

Fiyonk akımının en çok hissedildiği ürünler mücevherler. Kullanılan fiyonklar ise oldukça gösterişli ve taş işlemesi konusunda çok iddialı. Mücevherden ziyade günlük kullanım için takı arayanlara da bol seçenek var. Küpeler, kolyeler ve bileklikler... Özellikle yabancı bloggerlerın sayfalarında incecik fiyonk bilekliklerin sıradan bir kıyafete bile nasıl şıklık kattığını görebiliyorsunuz.

Geçtiğimiz yıl kullanılan kumaş ve tülden oldukça iri fiyonklu saç bantlarının yerini ise daha minimal tasarımlar almış. Deri ince fiyonklu taç ve bandanaları podyumlarda gördük. Ardından davetlerde gözümüze çarptılar. Çantalarda da durum çok farklı değil. Bir hediye paketini andıran tasarımlarıyla yazın elinizden düşürmeyeceğiniz modeller geliyor. Miu Miu hazırladığı kapsül koleksiyonda bütün çantalara minicik de olsa bir fiyonk eklemeyi ihmal etmemiş. Doğrusu ortaya oldukça şık bir koleksiyon çıkmış. Renkler ve taşlar da bu şıklığa yardım etmiş.

Davet kıyafetlerinin vazgeçilmezi

Günlük hayata oldukça adapte olsalar da fiyonkların en çok yakıştığı kıyafetler davet kıyafetleri galiba. Valentino, bu yaz yine fiyonklarla donatmış koleksiyonunu. Fiyonk denilince ilk akla gelen isimlerden olmayı da yine hak etmiş. Özellikle kemerlerde fiyonk kullanmayı tercih eden moda evi, kıyafetle bütünleşmiş tasarımlara yoğunlaşmış. Elbiselerle aynı kumaş ve desenden hazırladığı ince fiyonk kemerleri neredeyse fark etmek zor.

Ortadoğulu tasarımcı Elie Saab ise çok özel kumaş ve işlemelerle hazırladığı pastel tonlardaki yaz koleksiyonunda ince deri kemerleri kullanıyor. Yoğun işlemeli kumaşlardan oluşan koleksiyona fiyonk deri kemerler ayrı bir asalet katmış. Özel dikim kıyafetlere fiyonklar çok şık bir duruş kazandırıyor. Fakat ölçüyü kaçırınca da kıyafetin bütünlüğünü bozabiliyor. Ciddi maliyetler karşılığında dikilen bazı tesettür davet kıyafetleri, kullanılan aşırı ve yersiz fiyonklarla bir tiyatro kostümüne benziyor.

Kendi fiyongunu kendin yap

Fiyonklar internette oldukça ilgi gören detaylardan. Modanın onu bu yıl sık kullanmasıyla daha çok dikkat çekiyorlar. Sadece modanın sunduğu şekilde değil farklı biçimlerde ve yerlerde de kullanılıyor. Örneğin başörtüsü iğnesi ya da bir ayakkabının aksesuarı oluyor. Birçok web sitesinde ya da blogda da farklı fiyonk yapma teknikleri sunuluyor. İster kemer yapın, ister ayakkabınıza aksesuar, ister takı yapın, ister çantanızı süsleyin. Meraklıları için internette fiyonk yapımıyla ilgili pek çok özel site bulunuyor.

Fiyonklu gelinlik

Gelinlikler genel olarak çok fazla değişmez. Fakat modanın güncelliğinden de geri kalmaz. Birkaç yıldır gelinliklerde kemerler oldukça sık kullanılmaya başlandı. Kemer konusunda özellikle dantel ve tül gelinlikleri fiyonk kemerler tamamlıyor. Fiyonkların modelleri ise gelinliğe göre değişiyor. Daha sade modellerde büyük fiyonklar göze çarparken, modelin daha detaylı olduğu tasarımlara minik fiyonklar eşlik ediyor. Ama her durumda fiyonkların gelinliklere ayrı bir güzellik kattığına şüphe yok.ZAMAN
Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Olay Haberler

 
Copyright © 2012. Fiber Haber - Tüm Hakları Saklıdır
Powered by Blogger | Sitemap | Ping | Olay Haber | Spor