Son Dakika :
Home » , , , , » İçki satan yerler fişleniyor mu?

İçki satan yerler fişleniyor mu?

Gönderen: Maykıl on 19 Şubat 2012 Pazar | 04:55

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, içki satan bayi ve lokantaların fişlendiği iddialarına ilişkin talep ettiği bilgilerin, müesseselerin isimleri değil, sadece sayıları olduğunu belirterek, konunun başka yerlere çekilmesinin hem şahsına hem de çocukları ve gençleri seven herkese yapılacak büyük bir haksızlık olduğunu bildirdi.

Erdöl, yaptığı yazılı açıklamada, bugün bazı medya organlarında şahsını hedef alan haksız ve yanlış anlaşılmalara neden olabilecek yayınlar gerçekleştirildiğini belirtti.

Yaptığının, çocukları ve gençleri bağımlılık yapıcı maddelerden korumaya yönelik gayretlerden başka bir şey olmadığını ifade eden Erdöl, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'na (TESK) yazı yazarak, 2008 yılında "tütünle mücadele" amacıyla çıkarılan kanun ve ilgili mevzuattan esnafın nasıl etkilendiğini anlamak amacıyla kahvehane, lokanta ve diğer ikram sektörüne dair sayısal bilgilerin tarafınca istendiği kaydetti.

Erdöl, 2009 yılında çocukları ve gençleri uçucu madde bağımlılığından korumak amacıyla çıkarılan bir kanunla "uçucu maddelerin okullarda kırtasiyemalzemesi olarak kullanımını ve çocuklara satışının" yasaklandığını anımsattı.

Kanunun, suça ilişkin oranlarda azalmaya yol açıp açmadığını anlamak amacıyla tüm il valilerinden yazı yazılarak bilgi istendiğine işaret eden Erdöl, benzer gayeyle internet bağımlılığı (e-bağımlılık) ile mücadele konusunda benzer çalışmalar yaptığının ilgili herkes tarafından bilindiğini hatırlattı.

Erdöl, bu meyanda hem UNICEF ve hem de Dünya Sağlık Örgütü'ne yazı yazarak mücadele birlikteliği talep ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"TESK'e yazılan ve medyada konu edilen son yazıda da benzer gaye ile alkol ürünü satılan yerlerin il bazında sayısı istenmiştir. Ancak metin yazılırken yapılan yazım hatası fark edilir edilmez düzeltmesi yapılarak, TESK telefonla bilgilendirilmiştir. Ayrıca TESK'e ikinci bir yazı yazılarak istenen şeyin ilgili yerlerin isimleri değil, sayıları olduğu açıkça belirtilmiştir. Bunun bilinmesine rağmen bazı medya organları kasıtlı olarak konuyu çarpıtmayı tercih etmişler ve bunun için düzeltilmemiş ilk metni kullanmışlardır. İlgili kişiler konuyu bilerek, isteyerek, planlayarak ve maksatlı olarak çarpıtmışlardır.

İyi niyetle istediğim bu bilginin yanlış yerlere çekilmesi her yıl sahte alkol nedeniyle ölen onlarca gencin acısını hisseden bir kişi olarak bana olduğu kadar bu konuda kafa yoran herkese açıkça yapılan bir haksızlıktır. İlgili yasal mevzuat gereği alkollü ürün satışı özel izin ve ruhsatla yapılabilen bir iştir ve dolayısıyla zaten isim ve adresleri bilinen yerlerdir. Talep ettiğim bilgi bu müesseselerin isimleri değil sadece sayılarıdır. Yaptığım çalışma Anayasamızın tümüne olduğu kadar gençliğin korunmasına dair amir hükmüne olan bağlılığımdan kaynaklanmaktadır. Konunun başka yerlere çekilmesi ve başka amaçlara alet edilmesi hem şahsıma hem de çocukları ve gençleri seven herkese yapılacak büyük bir haksızlıktır. Bu tip yerlerin satış belgelendirilmesi 2008 yılında Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu (TAPDK) ile yapılan protokol gereği esnaf birliklerince yapılıyor. Zaten TAPDK resmi internet sitesinde bu yerlerin isim ve adresleri belirtiliyor."
(cnnturk)
Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Olay Haberler

 
Copyright © 2012. Fiber Haber - Tüm Hakları Saklıdır
Powered by Blogger | Sitemap | Ping | Olay Haber | Spor