Son Dakika :
Home » , , , » 'Türk halkının kara gün dostuyuz'

'Türk halkının kara gün dostuyuz'

Gönderen: Maykıl on 26 Şubat 2012 Pazar | 00:32



Artanç Savaş'ın haberi Mavi Marmara olayından kısa süre sonra gittiğim İsrail'de yaptığım görüşmeler, bana bu ülkenin iki farklı yüzünü tanıma fırsatı verdi. Yüzlerden ilki, her koşulda kendilerini haklı çıkarmaya koşullanmış siyasetçilere ve askerlere aitti. Ötekisi ise Filistin'de yaşananlara 'Dur,' demek isteyen, barış yanlısı 'öteki' İsrailliler'e... Haziran 2010'da konuştuğum 'öteki'lerden biri, beni Tel Aviv'deki evinde "Hoşgeldin kardeşim," diyerek Türkçe selamlayan Orphaned Land grubunun solisti Kobi Farhi'ydi.
İkram ettiği Türk kahvesi eşliğinde, yaşananlar nedeniyle duyduğu üzüntüyü ve ülkemizi ikinci vatanı olarak gördüğünü anlatmıştı. O sohbetin bir buçuk yıl ardından, Kobi ve arkadaşları dört konserlik mini bir turne için ülkemize geldi. Üstelik bugün Maçka Küçükçiftlik Park'ta verecekleri konserin tüm gelirini, Van'daki depremzedelere bağışlayacaklar. Bu nedenle Kobi'yle bir sohbet daha gerçekleştirdim.
BİZİMKİSİ BİR AŞK HİKAYESİ: "Türkiye, hayran olduğum bir ülke ve ikinci evim. Bizimkisi bir aşk hikayesi! Türkiye'de bugüne kadar 14 konser verdik. Pek çok hayranımızla dost, hatta kardeş gibi olduk. İyi dost, kara günde belli olur. Türk halkı bize her zaman büyük dostluk gösterdi. Şimdi, dostluğumuzu kanıtlama sırası bizde. Bu tür felaketlerin tekrarlanmaması için dua ediyoruz."
ATATÜRK GİBİ LİDERLER LAZIM: "İnsanlar bizim Arap dünyasında popüler ve siyaset üstü olmamıza saygı duyuyor. Ancak siyasi krizler yaşandığında zor duruma düşüyoruz. Çünkü böyle zamanlarda, insanlar hangi tarafa ait olduğumuzu sorgulamaya başlıyor. Siyasetçilerden tek bir isteğim var. Hatta onlara yalvarıyorum. Orphaned Land'i ve hayranlarını örnek alsınlar. Biz, farklılıklarımıza rağmen dost ve kardeş olmayı başardık. Onlar da başarabilir. Siyasette Atatürk, Martin Luther King ve Gandi gibi isimlere ihtiyacımız var."
BONOMO'NUN SEÇİLMESİNE SEVİNDİM: "Eurovision'da Türkiye'yi Yahudi kökenli bir Türk olan Can Bonomo'nun temsil edecek olması beni çok mutlu etti. Alınan bu karar, Türkiye'nin büyüklüğünü gösteriyor. Nüfusunuzun çoğu Müslüman olsa da, farklı din ve kültürlerden insanlara ev sahipliği yaparak, dünyaya farklılıkların bir arada varolabileceğini gösteriyorsunuz."
BÜLENT ERSOY DİNLİYORUM
"İsrail'de en çok tanınan ve dinlenen isimler İbrahim Tatlıses ve Ömer Faruk Tekbilek. Bu isimlerin yanı sıra, Barış Manço'yu ve Bülent Ersoy'un duygusal şarkılarını seviyorum. Pentagram da harika bir grup."Sabah
Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Olay Haberler

 
Copyright © 2012. Fiber Haber - Tüm Hakları Saklıdır
Powered by Blogger | Sitemap | Ping | Olay Haber | Spor