Son Dakika :
Home » , , , , » Bullard: Faiz artırım kararı 2013’te gelebilir

Bullard: Faiz artırım kararı 2013’te gelebilir

Gönderen: Maykıl on 27 Şubat 2012 Pazartesi | 03:53



St Louis FED Başkanı Bullard, CNBC televizyonunda yer alan açıklamalarında ilk faiz artırımı için 2014 sonları öngörüsünün iyi bir tahmin olduğunu, ancak değişiklik yapılabileceğini belirtti.

FED’in ocak ayı para politikası kurulu toplantısının ardından yapılan açıklamada, bankanın politika faizini en az 2014’ün sonuna kadar bulunduğu tarihi düşük seviyede tutmaya devam edebileceği belirtilmişti.

Bu da üçüncü tur parasal genişleme beklentisini güçlendirmiş, piyasalarda olumlu bir hava esmişti. FED’den açıklamalarının önemine değinen ekonomistler, ‘şahin’ eğilimli üyelerin faizlerin artırılması ve parasal sıkılaştırılmaya gidilmesi gerektiği görüşünü savunurken, ‘güvercin’ eğilimli üyelerin daha fazla parasal genişlemeyi savunduğunu kaydetti.

‘Görünüm iyi’

Üçüncü tur nicel gevşemenin (QE3) ancak ABD ekonomisinde bozulma görülmesi halinde gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten Bullard, ABD ekonomisinin şu anda bu durumda olmadığını da belirtti.

Bullard, “ABD ekonomisi daha iyi görünüyor, istihdam piyasası ve diğer alanlara ilişkin veriler iyi, bu nedenle merkez bankası için biraz daha durup daha fazla datayı beklemek için uygun zaman” dedi.AA
Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Olay Haberler

 
Copyright © 2012. Fiber Haber - Tüm Hakları Saklıdır
Powered by Blogger | Sitemap | Ping | Olay Haber | Spor