Son Dakika :
Home » , , , » Bozdağ, gazeteci adaylarına seslendi

Bozdağ, gazeteci adaylarına seslendi

Gönderen: Maykıl on 27 Şubat 2012 Pazartesi | 03:08



Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AA Haber Akademisi'nde gazeteci adaylarına seslenerek, ''Anadolu Ajansı'nın bundan sonraki süreçte, sizin gibi adayların ileride katacaklarıyla, üreteceğiniz güzel şeylerle daha ileri gideceğine inanıyorum'' dedi.

AA Editör Masası'nın konuğu olan Bozdağ, daha sonra AA Haber Akademisi'ni ziyaret ederek gazeteci adaylarıyla bir araya geldi.

Bozdağ, daha sonra gazeteci adaylarının sorularını yanıtladı. Gazetecinin nasıl olması gerektiğinin sorulması üzerine Bozdağ, gazetecilerin dürüst olması gerektiğini söyledi.

Bozdağ, güvenin çok önemli olduğunu ifade ederek, ''ağzından bir cümle alıp onu yayımlayayım'' diye düşünüldüğünde sağlıklı ilişkiler kurulamayacağını dile getirdi.

Siyasetçilerin de gazeteciler kadar akıllı insanlar olduğunu vurgulayan Bozdağ, ''Siyasetçiler kimin insanı düşürmek için, kimin de gerçekten habere ulaşmak için uğraştığını bilirler. Onlar da kendine göre bir yol tutarlar. Sizinle konuşanlar şunu bilmeli; (Bu arkadaşımız işini dürüstçe yapar ve bu noktada kişileri hata ettirmek için uğraşmaz)'' dedi.

Bozdağ, özel sohbet olduğunda da bunun başkalarına aktarılmamasının önemli olduğuna işaret ederek, işin perde arkasını bilip, bunu herkesle paylaşmayanının da güvenilir insan olduğunu kaydetti.

Gazetecinin, haber kaynaklarına ''güven'' vermesi gerektiğinin altını çizen Bozdağ, bir açıklamada söylenenlerin farklı aktarılması, çarpıtılması durumunda gazetecinin o haber kaynağından bilgi almasının zor olacağını vurguladı.

-''İşinizi dürüst yapın''-

''Haber ne ise onu vermek gerek'' diyen Bozdağ, haberde yorum da yapılabileceğini ama söylenenlerin çarpıtılmaması gerektiğini ifade etti.

Bozdağ şöyle konuştu:

''Bazen bakıyorsun bir haber çıkıyor, bunu ben söylemedim diyorsun. Kapatma davası açıldı AK Parti aleyhine. Yasak talep edilenlerden biri de benim. Bir gazeteci arkadaş soru sordu bana, cevap verdim. Benim verdiğim cevap başka türlü, onun gazetesine yansıttığı cevap başka türlü. O, iddianameye girdi. Haber paylaşırken yanlış yaptığınız kişilerle bilgi paylaşmıyorsunuz o zaman. Sizden manşetlik haber çıktığı zaman o haber alamıyor, başkası alıyor. Siz işinizi dürüst yapın, kendinize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi haber kaynaklarınıza yapmayın. O zaman çok iyi haberler elde edersiniz.''

Bir akademi öğrencisinin değişen medya düzeninde, hem görüntü alabilen, hem fotoğraf çekebilen, hem de haber yazabilen gazeteci adayları olduklarını belirterek, Anadolu Ajansı'nın bu çabasını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine, AA'nın önümüzdeki yıllarda dünyanın her yerinde birinci elden haber aktaran, güvenilir bir kurum olacağını söyledi.

Gazetelerin ana haber kaynağının Anadolu Ajansı olduğunu, bir nevi ajansın mutfağında pişen yemeklerin gazetelerce servis edildiğini belirten Bozdağ, ''Ortaya koyduğunuz yemekler ne kadar lezzetli olursa gazetelerde ona göre oluyor. Anadolu Ajansı'nın bundan sonraki süreçte, sizin gibi adayların ileride katacaklarıyla, üreteceğiniz güzel şeylerle daha ileri gideceğine inanıyorum'' diye konuştu.

Partideki çalışmalarında ''siyasetçinin herkesten bir şey öğreneceğine ilişkin bir şey olduğunu düşünmesi gerektiğini'' söylediğini anlatan Bozdağ, ''(Ben her şeyi biliyorum. Kimseden öğrenecek bir şeyim yok) noktasında olursanız fakirleşirsiniz, bilgi olarak, kültür olarak'' dedi.

Bozdağ,'' Herkesten sizin öğreneceğiniz mutlaka bir şeyler olmalı ve siz herkesten birşeyler öğrenmelisiniz. Öğrendiğiniz sizin hazinenizde, servetinize, bilgi olarak, kültür olarak, birikim olarak servet katmalı, bereket olmalı ve siz milletin hizmetine, çalıştığınız kurumlara, ilgili yerlere sunmalısınız'' şeklinde konuştu.

Bozdağ'a ziyaretin sonunda Şebnem Coşkun, akademide eğitim gören arkadaşları adına çiçek verdi.AA
Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Olay Haberler

 
Copyright © 2012. Fiber Haber - Tüm Hakları Saklıdır
Powered by Blogger | Sitemap | Ping | Olay Haber | Spor