Son Dakika :
Home » , , , » Ankara'da 2. El Kısa Film Festivali

Ankara'da 2. El Kısa Film Festivali

Gönderen: Maykıl on 26 Şubat 2012 Pazar | 00:28



Önceki akşam Yıldırım Mayruk Moda ve Sanat Atölyesi'nde açıklanan festivalin programında futbol ana teması öne çıkıyor. Festival, 29 Şubat akşamı saat 18.00'de Ankara Kızılay Büyülüfener Sineması'nda 'Büyük Başkan' belgeseliyle açılacak. Gençlerbiriği Spor Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın hayatını konu alan ve yönetmenliğini Alper Tunga Özdemir'in yaptığı belgeselde Cavcav, yakınları ve onu tanıyanların gözünden anlatılıyor. Açılış ve film gösterimine İlhan Cavcav'ın yanı sıra takımın tüm kadrosu ve taraftarlar da katılacak.


2007 yılında kurulan 2. El Film Festivali, ön elemede elenen filmlere ev sahipliği yapıyor. Daha önce herhangi bir film festivalinden elenen, 'kenara atılan' bine yakın film beş yıl boyunca festivalde gösterildi. Festival programında yarışmasız, jürisiz, gösterim şartı olmaksızın, 2007 yılından itibaren ulusal ve uluslararası film festivallerinde elenen uzun ve kısa metraj filmler yer alacak. Bu yıl ilk kez uzun metraj filmleri de bünyesine katan festivalde, futbol temasına uygun olarak altıncı yılında altı futbol filmi gösterilecek. Programın başlıkları da 'futbol'a göre belirlendi: Film Asla 90 Dakika Değildir, Önümüzdeki Festivallere Bakacağız, Dar Bütçeyle Kısa Film Çekmeler, Şike Var...
Futbol ana temasında gerçekleşecek fetivalde, Uğur Vardan kaptanlığındaki Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) ile Gençlerbirliği teknik kadrosu bir futbol maçı yapacak. Festivalin ana destekçisi ANKAmall Alışveriş Merkezi ise maça ev sahipliği yapacak. Festival kapsamında yapılacak maç, NTVSpor tarafından da yayınlanacak. Festival süresince 11.30'da başlayacak olan film gösterimleri Kızılay Büyülüfener Sineması'nda gerçekleştirilecek.

Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Olay Haberler

 
Copyright © 2012. Fiber Haber - Tüm Hakları Saklıdır
Powered by Blogger | Sitemap | Ping | Olay Haber | Spor