Son Dakika :
Home » » 50 yaş üzeri vatandaşlar unutulmadı

50 yaş üzeri vatandaşlar unutulmadı

Gönderen: Maykıl on 27 Şubat 2012 Pazartesi | 06:25



Bakırköy Belediyesi Sanat Evi ve Kent Müzesi'nde 50 yaş üzeri yurttaşlar üzerinde dikkat eksikliği ve hafıza ile ilgili test yapıldı

Yeşilköy'de bulunan Bakırköy Belediyesi Sanat Evi ve Kent Müzesi'nde 50 yaş üzeri yurttaşlar üzerinde dikkat eksikliği ve hafıza ile ilgili test yapan Nöroloji Uzmanı Dr. Emel Ur Özçelik, ileri yaş grubunda bunama ile başvuran hastaların %65'ine Alzheimer Hastalığı tanısı konduğunu belirterek erken tanının hastalığın seyrinde önemli olabileceğini vurguladı.

DR. EMEL UR ÖZÇELİK'TEN ÖNEMLİ TESPİT

Alzheimer Hastalığının sinsi ve yavaş ilerleyen, kalıcı bir hastalık olduğunu vurgulayan Uzm. Dr. Emel Ur Özçelik,'Özellikle genç yaş grubunda günlük hayatta en sık stresör faktörler ve depresyon dikkat eksikliği yaparak unutkanlığa sebep olabilir. Atlanmaması gereken bir diğer durum da beslenme yetersizliğine ve mide-bağırsak sisteminden geri emilim bozukluğuna bağlı B12 vitamin eksikliği ile tiroid bezinin az çalışması sonucu görülen dikkat eksikliği ve buna bağlı unutkanlık yakınmaları gelişebileceğidir. İleri yaşlarda bunama(demans) ile başvuran hastaların %65'i Alzheimer Hastalığı tanısı almaktadır. Bu yüzden dikkat eksikliğinden başlayarak unutkanlık ve Alzheimer'a kadar uzanan sürecin önüne geçmek için yakınmalar olduğunda doktora başvurulmalıdır' şeklinde konuştu.

ÇALIŞMALARA DEVAM EDİLECEK

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de," İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Bakırköy Belediyesi Sanat Evi ve Kent Müzesi'nde sanatın yanı sıra toplum sağlığı hakkında bilgilendirici çalışmalara bundan sonra da devam edeceğiz. "dedi.
Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Olay Haberler

 
Copyright © 2012. Fiber Haber - Tüm Hakları Saklıdır
Powered by Blogger | Sitemap | Ping | Olay Haber | Spor