Son Dakika :
Home » » Turizm dünyasının altın adamı kim?

Turizm dünyasının altın adamı kim?

Gönderen: Unknown on 2 Mart 2012 Cuma | 11:18



Turizm Dünyasının Altın Adamı Kim?
Turizm Dünyasının Altın Adamı Kim?
Merhabalar;
Bu haftaki yazımı Türk turizminin her biri altın değerindeki isimsiz kahramanlarına ithaf ediyorum. Türk turizminin gelişmesinde, sürdürülebilir performansında ve dünya çapında güçlü bir turizm markası olmasına katkısı bulunan, alın terlerini, emeklerini gecesini gündüzüne katarak bulundukları turistlik bölgelerde ve çalışma faaliyetlerini sürdürdükleri tüm otel ve sektörün farklı alanlarında bütüne değer katan ve sonuçta ülkemiz turizminin başarısını sağlayan binlerce isimsiz kahraman bence turizmin önde gelen lider yöneticilerinin başarılarının arkasındaki güçlü faktördür. Sonuçta başarı bir ekip işi ise, güçlü bir ekibiniz var ise zafer sizindir.
01.20120302002659.jpg 
Ülkemiz Kıtalar Arası Bir Köprü
Avrupa ile Asya’yı bağlayan Avrasya dediğimiz 4 mevsimin aynı anda yaşanabildiği, dünyada eşi benzerine çok az rastlanan sosyolojik olarak kendi içinde kültürel ve tarihsel birikimini kendine has özellikleriyle, Anadolu’nun sıcak insanının gözü tok gönlü zengin benliğini dünyaya sunmuş bir ülke olma özelliğini taşıyoruz. Ve bu ülkenin turizm değerlerinin tanıtılması için canı gönülden size kapılarını aralayan tanrı misafiridir, hoş gelmiştir sefalar getirmiştir diyen sofrasını paylaşan Karadeniz’in çalışkan kadınları, nur yüzlü elinde bastonuyla bir köy kahvehanesinin bahçesinden yöresini gezmeye gelen turistlere el sallayan dedelerimiz, Harran’da çıplak ayaklarıyla toprağa basmış turistleri selamlayan çocuklar, Urfa’da Balıklı gölde ya da Nemrut’ta şehrini tanıtmaya çalışan sevimli çocuklarımız ya da Fethiye Saklıkent’tin sanki sadık bekçisiymiş gibi yerli ve yabancı   turistleri kalbiyle selamlayan ve uğurlayan Cahip gibi, Edirne’den Van’a ülkemizin turizm gönüllüleri, turizmin gülen yüzleri yine ülkemizin turizm bölgelerini gezen yerli ve yabancı turistlerin güvenli bir şekilde seyahat yapmalarını sağlayan direksiyonlarının başında büyük bir dikkatle ve özveriyle hazır bulunan turizm kaptanları, ülkemizin tarihi ve kültürel yörelerini gezdiren, anlatan, açıklayan tur rehberleri, müze görevlileri diye uzayıp giden nice çalışanların turizme katkıları büyüktür.
02.20120302002629.jpg
Saklıkent’in Sadık Bekçisi Cahip Gerçek Bir Turizm Gönüllüsü

Eşen Çayının gürül gürül sularıyla dar ve derin bir kanyonun bütünleştiği Saklıkent Kanyonunun yaz, kış gönüllü bir bekçisi Cahip. Yıllarca saklı kente yolu düşen bir çok arabayı uğurladı herkes çekildi Cahip hiç vazgeçmedi.
Sağır ve dilsiz ama kalbiyle duyacak ve konuşacak kadar hisli hele birde asker selamını verirse Cahib’i hiç unutamazsınız.

03.20120302002823.jpg

En İyi Oteller

Dünyanın dört bir yanından gelen tatilcilerin ülkemizi tercih etmesinde büyük payı olan birbirinden güzel otellerimiz artık dünyada örnek gösteriliyor. Sürekli kendini yenileyen hizmet ve servis anlayışını, gelişen teknolojilerle destekleyen profesyonel personelleriyle misafirlerinin iyi bir tatil geçirmesi ve tekrar kendilerini tercih etmesi için kıyasıya bir mücadele içerisindeki otellerimiz de turizmimize büyük katkı sağlıyor.
05.20120302003139.gif
Bu otellerin başarısında hiç şüphesiz binlerce emektar otel çalışanının özverisi, çalışkanlığı, iş disiplini var. Yüksek sezonda çok çalışan, çalıştığı otelin ismini en iyi şekilde taşıyan, sezonun durumuna göre gerektiğinde ücretsiz izine giden, oteli kapandığı için işsiz kalan, iş değişikliği yapmak zorunda kalan bu turizm emekçileri her yeni sezonda yeni bir performansla mesleklerini sürdürmektedir ve sektörün zorluklarıyla mücadele etmesini bilmiştir kendisini yenileyerek ve gülümseyerek.

04.20120302002743.gif
Turizmin Altın Adamı Kim
Mercek.tv haber sitesinde ülkemizin otelcilik sektöründeki güçlü isimlerinin yer aldığı bir anket yapılmaktadır. Büyük bir heyecan içerisindeki bu yarışın galibi kim olacak hep birlikte izleyeceğiz.  Bu vesile ile otel genel müdür ve CEO’larının arkasındaki altın kahramanları otel çalışanlarını ve ülkemiz turizminin tüm emektarlarını en derin saygı ve sevgilerimi sunarım. İy ki varsınız, unutmayalım ki kazanan ne olursa olsun Türk turizmi ve Türk otelciliği olacaktır. Turizmin ülkeler arası birleştirici ve barışı simgeleyen güzellikleri daim olsun.
Biz ki anılarımızın,
Kadınlarımızın,
Ve ölülerimizin uğruna
Biz ki onurumuz ve özgürlüğümüz uğruna,
Toplu ölümleri yeğleyen bu toprağın insanları
Bir ateş bıraktık geride
Hiç sönmeyen ve sönmeyecek olan…

 

Tatil Tadında Kalın 
Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Olay Haberler

 
Copyright © 2012. Fiber Haber - Tüm Hakları Saklıdır
Powered by Blogger | Sitemap | Ping | Olay Haber | Spor