Son Dakika :
Home » » Transferlere inanılmaz rakamlar!

Transferlere inanılmaz rakamlar!

Gönderen: Unknown on 2 Mart 2012 Cuma | 11:29



FIFA, Transfer Eşleştirme Sisteminin (TMS) verilerine göre 2011'de dünyadaki transferlerin maliyetini açıkladı
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), geçen yıl futbolda uluslararası transferlerin maliyetinin 3 milyar dolar olduğunu açıkladı.

FIFA'nın futbolcu transferlerini izlediği Transfer Eşleştirme Sisteminin (TMS) verileriyle hazırlanan rapora göre, 1 Ocak-31 Aralık 2011 tarihlerinde 11 bin 500'den fazla futbolcu bir ülkeden başka bir ülkenin takımına transfer oldu. Buna göre, günde yaklaşık 30 oyuncu, yani 45 dakikada bir futbolcu kulüp değiştirdi.

FIFA, kulüplere, 1 Ekim 2010'dan itibaren, yaptıkları transferlerle ilgili verileri, internet üzerinden TMS'ye girmeleri zorunluluğu getirmişti. FIFA'ya göre 208 ülkenin federasyonları ve 5 binden fazla kulüp TMS'yi kullanıyor ve TMS'de aynı ülkenin takımları arasındaki transferler değerlendirmeye alınmıyor.

Transfer sayısının Ocak, Temmuz ve Ağustos aylarında arttığı belirtilen raporda, 31 Ağustos'un en çok futbolcu transferi yapılan gün olduğu ve sadece bu günde 317 futbolcunun başka bir ülkenin takımına transfer olduğu ifade edildi.

Bu transferlerin maliyetinin yaklaşık 3 milyar dolar olduğu ve transferlerin sadece yüzde 10'unun, iki kulübün anlaşmasıyla ve bonservis bedeli ödenerek yapıldığı belirtildi.

FIFA'ya göre, transferlerin yüzde 70'inde serbest bir oyuncuyla anlaşıldı. Yüzde 20'sinde ise oyuncu kiralandı.

Raporda, en çok Brezilyalılar'ın (yüzde 13) transfer edildiği ve geçen yıl 1500 Brezilyalı'nın kulüp değiştirdiği belirtildi. Brezilyalılar'dan sonra en çok transfer edilenler Arjantinliler oldu.

Raporda, transfer edilen futbolcuların yaş ortalamasının 23 olduğu ortaya çıktı. Yılın en yaşlı uluslararası transferinin 46 yaşındaki bir futbolcu olduğu belirtildi.

TMS'ye göre kulüpler menajerlere geçen yıl 130 milyon dolar komisyon ödedi. Bu miktara, futbolcuların menajerlerine ödediği komisyon dahil edilmedi.

Raporda profesyonel futbolcuların yıllık ortalama gelirinin 244 bin dolar olduğu, ancak bu ortalamayı çok yüksek geliri olan bazı oyuncuların yükselttiği vurgulandı. Bu futbolcuların çıkarılmasından sonraki ortalamaya göre, yıllık gelirin 43 bin dolar olduğu belirtildi.
Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Olay Haberler

 
Copyright © 2012. Fiber Haber - Tüm Hakları Saklıdır
Powered by Blogger | Sitemap | Ping | Olay Haber | Spor