Son Dakika :
Home » » Terim, Muslera'yı bırakmıyor

Terim, Muslera'yı bırakmıyor

Gönderen: Unknown on 2 Mart 2012 Cuma | 11:29



Başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çeken Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera'ya Avrupa'dan teklif
Uruguay Milli Takımı'yla Copa Amerika'yı kazandıktan sonra Sarı-Kırmızılı takıma transfer olan başarılı eldiven, daha ilk sezonunda başta İngiltere'nin ünlü kulübü Manchester United olmak üzere Avurpa'nın birçok takımının transfer listesine girmeyi başardı.

Teknik Direktör Fatih Terim'in onayıyla İtalya'nın Lazio kulübünden Arnavut oyuncu Lorik Cana ve 6 milyon Euro karşılığında transfer edilen Urugaylı kalecinin yüksek maliyeti Galatasaray yönetimi içinde sert tartışmalara sebep olmuştu. Yıllık 2 milyon Euro karşılığında Cim Bom'la 5 yıllık sözleşme imzalayan file bekçisi, daha ilk yılında kalitesini ortaya koyarak taraftarın gönlünde taht kurdu.

Terim'in oyun sisteminin en önemli parçası haline gelen Muslera'yı özellikle İngiliz devi M.United yakından takip ediyor. Kaleci Van der Sar'ın jübile yapmasının ardından kalesinde büyük sorunlar yaşayan İngiliz yöneticiler, sezon sonunda G.Saray'ın kapısını çalmaya hazırlanıyor. İngiliz yöneticiler, yaklaşık 20 milyon Euro'luk astronomik bir rakamla başarılı file bekçisini koparmaya çalışacak.

Brezilyalı kaleci Taffarel ile Kolombiyalı Mondragon'un ardından ilk kez aradığı file bekçisini bulan G.Saray'da Terim, Muslera'nın uzun yıllar takımda tutulmasını istiyor. Şampiyonlar Ligi için kaliteli bir takım kurmayı planlayan tecrübeli hocanın, Başkan Ünal Aysal ile yaptığı görüşmede, "Muslera'nın takım için ne kadar önemli bir oyuncu olduğu ortada. Kritik kurtarışlarla birçok maçta aldığımız galibiyetlerde büyük rol oynadı. Önümüzdeki sezon eğer Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak istiyorsak Muslera'yı mutlaka takımda tutmalıyız. Onun gibi bir kaleci daha bulmamız çok zor olur." dediği öğrenildi. Terim'in bu sözlerinin ardından Başkan Aysal'ın sezon sonunda M.United'ın teklifini geri çevireceği öğrenildi.

Sivas'ta Riera oynayacak

Galatasaray'ın 3-2 kazandığı Beşiktaş derbisinde gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Engin Baytar'ın yerine pazartesi günü oynanacak Sivasspor maçında İspanyol oyuncu Albert Riera forma giyecek. Teknik Direktör Fatih Terim'in basına kapalı taktik antrenmanlarda genç Emre Çolak'ı orta sahanın sağında oynatırken sol kanatta ise Riera'ya görev verdiği öğrenildi. Bu arada Galatasaaray, Sivasspor maçının hazırlıklarını dün yaptığı antrenmanla sürdürdü. Sakatlığı geçen Eboue'nin takımla çalıştığı bildirildi.
Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Olay Haberler

 
Copyright © 2012. Fiber Haber - Tüm Hakları Saklıdır
Powered by Blogger | Sitemap | Ping | Olay Haber | Spor