Son Dakika :
Home » » Sıvı yasağı havalimanlarını karıştırdı

Sıvı yasağı havalimanlarını karıştırdı

Gönderen: Unknown on 2 Mart 2012 Cuma | 06:25



Dış hatlarda yıllardır uygulanan sıvı yasağı bugünden itibaren iç hatlarda da uygulanmaya başlandı

Uçakla seyahat edecek yolcuların, uçak içinde yanlarında bulunduracakları el/kabin bagajlarında taşıyabilecekleri sıvılarla ilgili kısıtlama, bugünden itibaren ilk etapta İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarında başladı. Dış hat uçuşlarında daha önce başlatılan sıvı yasağı, 1 Nisan'dan itibaren de tüm iç hat uçuşlarında uygulanacak.

YASAĞIN İLK GÜNÜNDEN MANZARALAR... TIKLAYIN

Uluslararası kurallara göre, bu tarihlerden itibaren tüm uçuşlarda el bagajında 1 litrelik ağzı kilitli poşet içerisinde, her biri en fazla 100 ml'lik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşınabilecek. Her yolcu sadece 1 tane poşet taşıyabilecek; bunun için 1 litrelik buzdolabı poşetlerini kullanılabilecek. Check-in'e verilen bagajlar ise bu sınırlamanın dışında tutulacak.

Su,şurup içki dahil her türlü sıvı. Kremler, losyonlar, yağlar(Kozmotik yağlar dahil), parfümler, maskara dahil her türlü makyaj malzemesi(Katı halde olan rujlar hariç). Traş köpükleri, deodorantlar. Diş macunları dahil her türlü macun kıvamındaki maddeyler. Reçel, bal, yoğurt, pekmez ve salça gibi tam katı halinde olmayan yiyecekler. Kontak lens sıvıları. Şampuanlar vb.

İSTİSNAİ DURUMLAR

Sıvı yasağının uygulanamayacağı istisnai durumlar arasında ilaçlar(Reçete,sağlık raporu ve orijinal ambalajında olmak koşuluyla) ve bebek mamaları (Bebeğin uçakta olması ve yolculuk süresince tüketebileceği miktar kadar ) yer alıyor. Ancak güvenlik görevlileri bu istisnai durumu yolculardan belgelemelerini ve ilacı tatmalarını isteyebilecek.

GÜMRÜKSÜZ MAĞAZA ÜRÜNLERİ

Gümrüksüz mağazalardan veya uçuş esnasında alınan ürünler görevli tarafından faturası ile birlikte özel poşete konulacak ve ürüne ait fatura güvenlik kontrol noktasında kontrol edildikten sonra uçağa alınacak. Eğer yolcu varış noktasına başka bir havaalanında aktarma yaparak gidecekse, son ineceği havaalanına kadar mağazada veya uçakta verilen özel gümrüksüz alış veriş torbasını açamayacak. Yolcuların aktarma yapacağı havaalanındaki sıvı kısıtlamaları uygulamaları hakkında ayrıntılı bilgi gümrüksüz mağazalardan öğrenebilecek.

Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Olay Haberler

 
Copyright © 2012. Fiber Haber - Tüm Hakları Saklıdır
Powered by Blogger | Sitemap | Ping | Olay Haber | Spor