Son Dakika :
Home » , , » MÜSİAD: Düşünen aklın yolu birdir

MÜSİAD: Düşünen aklın yolu birdir

Gönderen: Unknown on 2 Mart 2012 Cuma | 09:14



Vardan, yaptığı yazılı açıklamada, yasanın Fransa Meclisi'nde kabulünün ardından, Türkiye hükümetinin ve iş dünyasının girişimleri ile Fransız senatörlerce Anayasa Konseyi'ne yasanın iptali için başvuru yapıldığını hatırlatarak bu başvurunun kabul edilmesinin Fransa demokrasisi için tarihi bir hatadan dönüş niteliğinde olduğunu kaydetti.

Anayasa Konseyi'nin, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin siyasi hesaplarına alet olmayarak, düşünce ve ifade özgürlüğünü hiçe sayan yasanın iptali yönünde önemli bir karar verdiğini belirten Vardan, şunları ifade etti:

''Sonuçta düşünebilenler için aklın yolu birdir. Bundan sonrası için de Nicolas Sarkozy'nin yeniden bu tasarıyı Meclis gündemine taşımaya çalışmasının çok fazla önem taşımayacağı ve hatta bu girişimin Sarkozy'nin siyasi hayatı için büyük bir risk oluşturabileceği kanaatindeyiz. Konuya hukuk ve insan hakları boyutuyla yaklaşarak, olağanüstü bir dış politika stratejisi izleyen Türkiye'nin bu süreçten kazanımlarla çıktığını rahatlıkla ifade edebiliriz. Başta Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış olmak üzere hükümet yetkililerini ve çözüm için gayret sarf eden iş dünyasını tebrik ediyoruz. Bu kararın bu şekilde muhafaza edilmesi halinde, ileride iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine ve ticari faaliyetlerin yeniden düzelmesine katkıda bulunacağını umuyoruz.''

AA
Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Olay Haberler

 
Copyright © 2012. Fiber Haber - Tüm Hakları Saklıdır
Powered by Blogger | Sitemap | Ping | Olay Haber | Spor