Son Dakika :
Home » , , , , , , » Mesir Macunu İkramı

Mesir Macunu İkramı

Gönderen: Maykıl on 25 Şubat 2012 Cumartesi | 02:13



Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Başkanı Ufuk Tanık, mesir macununun THY'nin iç ve dış hat seferlerinde ikram edilmesiyle ilgili görüşmelerin sürdüğünü, olumlu bir sonuç çıkması halinde THY'nin yurt içi ve yurt dışı seferlerinde yolculara mesir macununun ikram edileceğini söyledi.

Tanık, yaptığı açıklamada, Osmanlı padişahlarından Yavuz Sultan Selim'in eşi, Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi Hafsa Sultan'ın iyileştirilmesi için dönemin ünlü hekimi Merkez Efendi tarafından 41 çeşit baharat karıştırılarak elde edilen mesir macununun 472 yıldır tüketildiğini belirtti.

472. Uluslararası Manisa Mesir Festivali'nin bu yıl 21-25 Mart tarihleri arasında kutlanacağını, hazırlıkların aralıksız sürdüğünü kaydeden Tanık, 25 Mart'ta Sultan Camii'nin kubbe ve minarelerinden saçılacak 4 ton mesir macununun imalatının devam ettiğini ifade etti.

Mesir ihracatı başladı

Manisa denilince insanların aklına “mesir macunu”nun geldiğini, bu ürünü ve kenti tanıtmak adına faaliyetler yürüttüklerini dile getiren Tanık, mesir macunu ihracatına başladıklarını kaydetti.

Yurt dışındaki organizasyonlarda mesir macununun tanıttıklarını, bunun sonucunda ise çeşitli ülkelerden talep geldiğini dile getiren Tanık şöyle konuştu:
“Almanya ve Rusya'ya mesir macunu ihraç etmeye başladık. Rusya'ya şimdilik ufak partiler halinde mesir macunu gönderiyoruz. Bir paket bile yurt dışına mesir gönderilmesi büyük bir başarıdır diye düşünüyorum. Almanya'ya 300-500 kilo gibi mesir gönderdik. Bunların arkasının geleceğini biliyoruz. Yurt dışından talepler gelmeye başladı. Avusturya'ya önümüzdeki günlerde mesir macunu göndereceğiz. İlerleyen zamanlarda çeşitli ülkelerden tonlarca talep alacığımızı ümit ediyoruz. “

“Mesir macunu uçaklarda ikram edilecek”


Mesir macununun tanıtılıp tüketilmesi amacıyla girişimlerde bulunduklarını Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ve milletvekillerinin girişimiyle THY Genel Müdürlüğüyle bu konu hakkında görüşmeler yapıldığını belirten Tanık, “THY ile görüşmeler devam ediyor. Görüşmelerin olumlu sonuçlanmasıyla THY'nin yurt içi ve yurt dışı seferlerinde yolculara mesir macunu ikram edilecek. KOSGEB'ten de destek alarak belli bir süre aralığında uçaklarda mesir macunu dağıtılmasını sağlayacağız. Mesirimizi tüm dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.
Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Olay Haberler

 
Copyright © 2012. Fiber Haber - Tüm Hakları Saklıdır
Powered by Blogger | Sitemap | Ping | Olay Haber | Spor